FATTA SAMTYCKE

Fatta Samtycke är ett treårigt projekt inom föreningen Fatta som utforskar och skapar samtyckeskultur. Utgångspunkten är att om samtycke ska fungera i sexuella situationer, behöver en grund av samtycke finnas i alla möten mellan människor.

 

Aktuellt

Vi drar ut på workshopturné

I samband med föreställningen Fatta! med Cleo och Juck håller samtyckesgrupperna workshops om samtyckeskultur. Kolla in var din närmaste workshop är här. Workshopen genomförs i samarbete med Riksteatern och Studiefrämjandet.

Fatta Samtycke åker till Åre

Helgen den 27-28 januari möts ledare från de sex samtyckesgrupperna i Åre. Håll utkik efter oss! Träffen genomförs med stöd av Åre kommun.

Insamling av berättelser

Under #metoo har vi återigen sett hur utbrett sexuellt våld är och vi vill gå till roten med problemet. Genom att kartlägga hur vår kultur behandlar personliga gränser synliggör vi det större sammanhang sexuella övergrepp sker inom.

Nu kan du bidra till arbetet och #synasamtycke med oss. I sex delar samlar vi in tankar och erfarenheter.  Tillsammans ritar vi upp hur vi vill att den framtida samtyckeskulturen ska se ut.  Vi kör tills alla fattat!

Kampanjen genomförs i samarbete med klackcollective. 

Månadens tema

Just nu sammanställer och analyserar grupperna sina upptäckter från året som gått. Utifrån det börjar vi knåpa på metodmaterialet som ska släppas i oktober. Håll utkik efter det!