FATTA SAMTYCKE

Fatta Samtycke är ett treårigt projekt inom föreningen Fatta som utforskar och skapar samtyckeskultur. Utgångspunkten är att om samtycke ska fungera i sexuella situationer, behöver en grund av samtycke finnas i alla möten mellan människor.

 

Aktuellt

Kampanjen #synasamtycke

Under #metoo har vi återigen sett hur utbrett sexuellt våld är och vi vill gå till roten med problemet. Genom att kartlägga hur vår kultur behandlar personliga gränser synliggör vi det större sammanhang sexuella övergrepp sker inom.

Nu kan du bidra till arbetet och #synasamtycke med oss. I sex delar samlar vi in tankar och erfarenheter.  Tillsammans ritar vi upp hur vi vill att den framtida samtyckeskulturen ska se ut.  Vi kör tills alla fattat!

Kampanjen genomförs i samarbete med klackcollective. 

Fatta Samtycke åker till Kiruna

Helgen den 11-12 november möts ledare från de sex samtyckesgrupperna i Kiruna. Håll utkik efter oss! Träffen genomförs med stöd av Kiruna kommun.

Månadens tema: våldtäktskultur vs samtyckeskultur

Just nu utforskar samtyckesgrupperna hur samhället räknar med och ursäktar sexuellt våld – det som brukar kallas en våldtäktskultur. De spånar även på hur en alternativ samtyckeskultur kan se ut. 

Stockholms stad stöder vårt sista år

Stockholms stad bidrar med 188 000 kr till Fatta Samtyckes nästa och sista år. Vi är glada och peppade inför ett år med spännande lanseringar.