Fatta föreläsning fungerar som Fattas folkbildningskanal. Vi finns för att förändra samhällets diskurs kring sexuellt våld och samtycke i praktik och lagstiftning. Vårt mål är att alla skall besitta den kompetens som behövs för att aktivt kunna motverka det sexuella våldet i sin vardag. Fatta föreläser runt om i hela landet på både svenska och engelska.

För tillfället erbjuder vi tre olika föreläsningskoncept:

30 minuter

En inspirerande föreläsning om Fattas bakgrund, budskap och arbetssätt. Vi går igenom varför vi finns, hur vi gjort för att nå en bred publik och vad vi har lyckats åstadkomma sedan Fatta startades 2013.

För dig som är intresserad av och/eller vill uppmärksamma publiken om metoder för att bilda opinion. Vi lyfter organisationens tillvägagångssätt för att påverka och nå medial uppmärksamhet.

60 minuter

En 60 minuters diskussionsbaserad föreläsning där vi lämnar rum för reflektion i mindre grupper och återkoppling i helgrupp. Vi går igenom medias bild av sexuella övergrepp och problematiserar den. Avslutningsvis går vi igenom vikten av samtycke i både lag och praktik.

Kan med fördel rekommenderas för dig som verkar inom en utbildningskontext, för olika arbetsplatser eller rent allmänt i situationer där publiken har tid och utrymme att interagera med varandra och oss som föreläser.

90 minuter

En föreläsning med interaktiva workshopinslag där vi gör en djupdykning i problemen med sexuellt våld och sexuella övergrepp samt hur samtycke ser ut i lag och praktik och hur vi skapar en samtyckeskultur.

Riktar sig särskilt till dig som arbetar inom det pedagogiska fältet och vill göra en djupdykning i ämnet samt få verktyg för hur en kan arbeta för en samtyckeskultur.

Vid frågor och funderingar, tveka inte att kontakta oss på forelasning@fatta.nu.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy