Samling utanför Riksdagen

Plats: Utanför Riksdagshuset
Tid: mån 7 okt, kl 11 – 17
Se event på Facebook
Våra makthavare måste FATTA att dagens lagstiftning inte räcker för att skydda den som utsätts för våldtäkt och sexuellt våld, och att krafttag måste tas för att förändra normer som driver på övergreppen. Framförallt måste de FATTA politiska beslut som leder till förändring.
Måndagen den 7 oktober ger vi dem inget val. Här är mötet som inte går att ställa in. Vi samlar oss utanför riksdagen och läser upp berättelser som skickats anonymt till FATTA. Det är berättelser utan riksdagens formalia, att-satser eller vackra ord. Det är berättelser om sexuellt våld, förnedring och att inte få upprättelse. Detta är verkligheten.
Vi kommer att lämna över 150 berättelser om sexuellt våld till makthavarna, tillsammans med FATTA-videon och det politiska samtalet från Releasefesten 13/9. FATTA-kampanjen är ett laddat vapen med berättelser, argument och expertis kring sexuellt våld och övergrepp och vi kommer att fortsätta kriga tills vi vet var partierna står i frågan om en ny lagstiftning med utgångspunkt i samtycke!

Aktion

Samling 11.00 utanför Riksdagen på måndag 7 okt.
12 – 13.00 Högläsning av berättelser med megafon, lett av FATTA samt med performance av Gruppen. Människor som vill berätta om sina erfarenheter om sexuellt våld är välkomna att delta.
Vi stannar kvar till 17.00 utanför Riksdagen och vill fylla tiden med så mycket berättelser, politik och kultur som vi kan. Är du feminist, talare, konstnär, spoken word artist, musiker, dansare, fotograf, eldsjäl, aktivist – kom och anslut till vår samling och uttryck dina känslor tillsammans med oss. Det är bråttom! Folk blir våldtagna och lagen tillåter det alldeles för ofta.

Krav

Vi KRÄVER en ny sexualbrottslagstiftning med utgångspunkt i samtycke.
För ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy