Releasefesten på Färgfabriken

Tack så otroligt mycket för releasefesten för FATTA i fredags på Färgfabriken!
Lokalerna fylldes upp tidigt på kvällen och det politiska samtalet var något av det mäktigaste vi genomfört. En panel av experter som VET vad lagstiftning och normarbete handlar om och en FULL sal av lyssnande och engagerande publik.
Kvällen fortsatte sedan med en avskalad och fantastisk konsert med Kristin Amparo där hennes röst tillsammans med en pianist satte en vacker och berörande stämning på eventet.
Efter mingel, utomhushäng vid skateboardbilen och graffitimålarna och en titt på konsten och berättelserna i konstrummet, så äntrade CLEO, Syster Sol, Kristin Amparo och Nasteho scenen för att köra FATTA-låten för första gången live tillsammans. Det var något av det starkaste jag upplevt! Den stora publiken började gråta, ropa, klappa och hurra efter framförandet.
CLEO stannade kvar på scen och introducerade FATTA POETRY SLAM där begåvning efter begåvning gick upp på scenen och körde verser, dikter, visor och låtar på temat sexuellt våld, våldtäkt, feminism och kvinnokamp. Några riktigt starka framföranden var Daniel Boyacioglu och Lola Bonk och Julia Frej, tillsammans med systrarna Paloma och Maciel.

Natten kulminerade i en färgsprakande och pumpande konsert med Syster Sol och hennes liveband. Det var deras sista avslutande konsert efter en hel vår och sommars turnerande och man märkte verkligen hur de brann för detta! Brann för FATTA!
Vi var så utpumpade och lyckliga och stolta de där sista minuterna när vi dansade till Miss DJ, Sister Justice och DJ Aissa från Sugarcane i ena rummet och Eka Scratch och Robert Dinero från Mash Up International i andra rummet. Kommer aldrig glömma vissa stunder under denna natt. Stunder av systerskap och ilska, kämparglöd och strukturell sorg, gemenskap och kärlek och stolthet.
FATTA slutar inte här. FATTA fortsätter sprida debatten denna vecka, veckan efter det och förhoppningsvis hela vägen in i valet 2014!
/ Vanessa Marko, FATTA
Ett extra tack till de systrar som donerade pengar till 1000 möjligheter genom biljett-tjänsten Billetto.se:

  • Stella Thors Berefelt
  • Isabell Stolt
  • Cajsa Caroline Winqvist
  • Josefin Järold
  • Anna Blideman
  • Karolina Asp
  • Maja Haraldsson
  • Nidia Björck
  • Jennie Boqvist

Resultatet av insamlingen samt fler bilder kommer inom kort.
FATTA-väskan går att köpa på femtastic.tictail.com
 
FATTA! tygväska

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy