RELEASE AV FATTA-LÅTEN UNPLUGGED

Idag släpps en akustisk version av FATTA-låten som soundtrack till teaterföreställningen ”Den fastspända flickan. På låten medverkar artisterna Cleo, Syster Sol, Julia Frej & Jerre. Låten framfördes för första gången i tv-programmet “Malou efter 10”, där den blev en succé.
Lyssna här:
SPOTIFY
 https://play.spotify.com/album/4HqQ7fEeDX9s0nDlVh8a7g
FATTA startades av Femtastic och Crossing Boarders som en kampanj i maj 2013 i protest mot de friande våldtäktsdomar som löpte genom Sverige. Genom att samla in människors berättelser om sexuellt våld gjordes en låt och en debattartikel som växte till en hel rörelse mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning.
– “Med FATTA-låten ville vi använda vår plattform inom musiken för att röster som inte blivit hörda skulle bli hörda. Det är ord som många kan känna igen sig i och som det finns ett stort behov av att få upp till ytan”, säger artisten och initiativtagaren Syster sol
Låten släpps idag i ny skepnad, “Fatta Unplugged”. Det är soundtracket till teaterföreställningen ”Den fastspända flickan” som går på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Teaterföreställningen syftar till att synliggöra ungas psykiska ohälsa, sexuellt våld och vuxenvärldens oförmåga att se och bemöta ungas utsatthet.
– “Att vi fick förtroendet att bli en röst för den här frågan har påverkat Femtastic väldigt mycket. Vi hade inte varit så starka som vi är idag om vi inte hade gått igenom den här perioden tillsammans”. säger Vanessa Marko, en av grundarna till Femtastic och FATTA.
Fatta och Fatta Man arbetar utifrån tanken att det sexuella våldet måste angripas från många olika håll. Genom klubbar, panelsamtal, demonstrationer, morgonsoffor, debattartiklar, smycken, kläder, möten med politiker, föreläsningar, tal och aktivism har FATTA blivit en rörelse i hela Sverige. Kombinationen av kultur och politik har gjort det enkelt för människor att engagera sig, har givit människor en politisk röst och sänkt tröskeln till beslutsfattare.
Den första FATTA-låten med Cleo, Syster sol, Kristin Amparo och Nasteho Osman har totalt nått nära 100 000 lyssningar. Av det kommer 27 300 streams från Spotify, varav 6 st i Taiwan.
Lyssna på ”FATTA Unplugged” här:
SPOTIFY
 https://play.spotify.com/album/4HqQ7fEeDX9s0nDlVh8a7g
 
FATTA UNPL. COVER-2

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy