Katarina Galic och Mario Runesson

Om projektledarna

Katarina Galic

Katarina Galic är projektledare i Fatta Jobbet. Hon har varit med och byggt upp Fatta sedan rörelsens start. I projektet Fatta Samtycke ledde hon under tre år utforskandet av samtycke i praktiken och tog fram Fattas sex steg till en samtyckeskultur. Hon har tidigare arbetat med sexualupplysning i Sverige och Tanzania och i forskningsprojekt och statliga utredningar. Hon är utbildad statsvetare, specialiserad på jämställdhet och sexualpolitik. Vid sidan av Fatta övar hon på kroppslig medvetenhet, tränar och umgås med vänner. 

  • Smultronställe: Linnéstigarna i Uppsala
  • Bästa maträtt: Macka med jordnötssmör
  • Kopplar av med: Skogspromenader, bad och vänner

Mario Runesson

Mario Runesson är projektledare i Fatta Jobbet. Den har varit anställd på föreningen sedan 2015 i projektet Fatta Samtycke, som undersökte samtycke i praktiken och resulterade i metodmaterialet Fattas sex steg till en samtyckeskultur. Marios bakgrund är inom ideella föreningar och aktivism. Tidigare har den drivit förening, arbetat med utbildningar inom genus, makt och antidiskriminering samt lett hbtq-träffar och samtalsgrupper. Den har varit fritidsledare, journalist samt arrangerat festivaler. Förutom att ta fram samtyckesmetoder håller Mario på med musikalaktivism, skrivande, lär sig att skejta och hänger med vänner.

  • Smultronställe: Västerbotten 
  • Bästa maträtt: Allt med koriander
  • Kopplar av med: Natur, böcker, vänner

Alice Wilkens

Alice Wilkens är projektmedarbetare i Fatta Jobbet. Hon har varit delaktig i Fatta sedan rörelsens start, först som aktivist i Tankesmedjan och sedan som styrelseledamot. Hon har studerat kriminologi, medie- & kommunikationsvetenskap och genus samt volontärarbetat som nattvandrare. Utanför jobbet med Fatta spelar hon gärna gitarr, springer, rider, umgås med vänner eller reser.

  • Smultronställe: På hästryggen
  • Bästa maträtt: Vegetarisk grön curry
  • Kopplar av med: Yoga eller maratontittande av någon kriminalserie

Kontakt

Katarina Galic, katarina@fatta.nu, 076-705 49 58

Mario Runesson, mario@fatta.nu, 070-293 31 51

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy