Mäns engagemang och ansvar

Två nya avsnitt av Fattapodden är ute! Den här gången diskuteras manlighet, sexualitet och sexuellt våld i samtal med Luis Lineo, Peter Svensson och Marco Vega.  
Vad har män för ansvar att förebygga sexuellt våld och vad kan män göra för att bidra och engagera sig? Dessa och många fler frågor behandlas i samtal med de tre manliga gästerna. Alla har lång erfarenhet av normbrytande arbete kring maskulinitet, sexualitet och våld. De bjuder på perspektiv från skolor, företag, civilsamhälle, offentlig sektor och inte minst idrottsvärlden. Ett efterlängtat samtal!
I del 1 möter vi Luis Lineo som är ordförande i organisationen MÄN. Vi pratar bland annat om hur mäns engagemang kan uppstå och hur det och samtalet har förändrats över tid, om insikter och effekter av bland annat #metoo, vad organisationen MÄN gör och vad han tror vi kommer se för utveckling för dessa frågor i framtiden.

I del 2 går vi tillsammans med Marco Vega och Peter Svensson djupare in på maskulinitet och mansblivande och hur det hör ihop med sexualitet och sexuellt våld. Vi pratar bland annat om hur män fostras, om sårbarhet och gränsöverskridande, vad män vinner på att engagera sig mot sexuellt våld – och hur en kan göra för att bidra till förändring, både på det privata och offentliga planet.

Producent och programledare: Thomasine Boris-Möller
Klippare: Daniel Säfström
Gäster:
Luis Lineo – MÄN
Peter Svensson – Huskurage & Juventus Ungdomsjour
Marco Vega – Föreläsare 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy