Fatta uppmärksammas internationellt

I samband med att samtyckeslagen röstats igenom har Sverige fått mycket uppmärksamhet utomlands, och så även Fatta. Här har vi synts i internationella medier!
Fattas ordförande Elin Sundin har intervjuats i den spanska tidningen Freeda, amerikanska The New York Times, franska tidningarna Le Petit Journal och Le Temps och brittiska Reuters. Fatta har också omnämnts i den amerikanska tidningen Times, brittiska The Telegraph och Independent samt Kanadensiska The Globe and Mail. I tv har Elin varit med i tyska Das Erste. Elin medverkade även i SRs Radio Sweden. Även styrelseledamot Linnea Håkansson intervjuades i franska tidningen Apolitical. Hon har även gjort en radiointervju med franska RFI som finns att lyssna på här. Slutligen har VICE News Tonight på HBO gjort en kortdokumentär där Fatta medverkade, se den här.
Att många länder har fått upp ögonen för Sveriges samtyckeslag och Fatta tycker Elin Sundin är väldigt positivt.
–Det finns just nu ett stort internationellt intresse för Fattas kamp för en samtyckeslag. Det känns såklart fantastiskt att flera länder i världen är inspirerade av Fattarörelsens framgångsrika metoder med att jobba med populärkultur och politiskt påverkansarbete för att förändra samhället.
Hon är också positiv till att det kan ge möjligheter att utveckla samarbeten över landsgränser.
–Vi måste gå från en våldtäktskultur till en samtyckeskultur. Fatta kommer köra tills alla har fattat och vi kör gärna tillsammans med liknande samtyckesrörelser i världen som liksom oss strävar mot samma mål om ett samhälle utan sexuellt våld och ett samhälle som bygger på en samtyckeskultur.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy