FATTA SÖKER PROJEKTLEDARE TILL PROJEKTET FATTA MAN

Män för jämställdhet, Femtastic och Crossing Boarders söker projektledare till Fatta Man. Fatta Man är en förlängning av FATTA-kampanjen som bedrivits sedan maj 2013 för att få in samtycke i lagen och för att tillsätta mer resurser till de främjande och förebyggande arbetet mot sexuellt våld. Fatta Man ska få killar och män att reflektera kring och bli intresserade av frågor kring sexuellt våld. Syftet är att killar och män ska fatta, ta ansvar och vilja vara del av den positiva förändringen inom området. Du kommer att jobba med ledning av en styrgrupp bestående av ägarorganisationerna.

Vi kommer att tillsätta 200% på två eller fler personer. Vi vill se en blandning av kön och tillsammans ska de anställda täcka upp samtliga områden, du behöver alltså inte täcka in samtliga kompetenser och egenskaper själv. Alla projektledare ska ha: –  Erfarenhet av att arbeta projektinriktat med planering, genomförande, budget, uppföljning och rapportering till bidragsgivare
– Goda kunskaper om genus och normkritik
– Stor erfarenhet av att jobba med deltagande metoder och processledning

Någon av projektledarna ska ha:
– Kunskap om produktionsledning
– Kunskap om/erfarenhet av att arbeta med maskulinitetsfrågor
– Erfarenhet av att jobba inkluderande och strategiskt
– Kompetens i kommunikation och PR (sociala medier och traditionell press)
– Kunskap om och erfarenhet av produktion kopplat till musik och kultur
– Erfarenhet av att jobba med unga
– Erfarenhet av att inspirera, motivera andra och tala inför folk
– Har goda kontakter och nätverk inom musik- och kulturbranschen
– Förmåga att uttrycka sig på engelska och annat språk utöver svenska i tal och skrift

Personliga egenskaper:
Vi värdesätter olikheter inom personalstyrkan och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du är kommunikativ, kreativ, passionerad och orädd men också strukturerad och målinriktad. Du kan samarbeta och arbeta självständigt. Du är en genomförare och har förmåga att processleda, följa, utveckla och slutföra påbörjat arbete. Du är socialt kompetent och har erfarenhet av att möta olika typer av människor från olika sektorer och sammanhang. Du är bra på att se helheter och gillar att ha en överblick. För att trivas hos oss ska du kunna ta egna initiativ och vilja ta eget ansvar. Då arbetsuppgifterna varierar i svårighetsgrad och omfattning skall du vara prestigelös, flexibel, lösningsfokuserad och kunna anpassa dig efter en ibland ojämn arbetsbörda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Projektledarna kommer att samla manliga förebilder och förbereda dem för att kunna vara språkrör. Samla in berättelser om unga mäns erfarenheter och tankar kring sex, gråzoner och sexuellt våld. Samla, utbilda och arbetsleda en aktivistgrupp som kommer att arbeta utåtriktat med frågan. Producera och sprida material med viral funktion. Bidra till att flytta fokus inom partipolitiken och den mediala rapporteringen kring sex och sexuellt våld. Genom flera av projektets delar är det viktigt att leda processer, skapa trygga rum och bidra till personlig reflektion hos killar och män. Projektet kommer att utvecklas under gång och andra aktiviteter och arbetsuppgifter kommer att tillkomma.

Placering: Tjänsterna kommer att vara placerade hos Män för Jämställdhet i Stockholm. Tillträde: 1 maj 2014 eller enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgrad/tjänsgöringslängd: Heltid eller deltid. Vi kommer att skapa ett bra team som vi fördelar ut 200% på. Tjänsgöringslängd är 12 månader med möjlighet till förlängning.
Lön: Månadslön.

Kontaktperson: Anna Lindqvist, biträdande kanslichef Män för Jämställdhet, anna.lindqvist@mfj.se, 08-178200

Ansökan: Sista ansökningsdag 2014-03-17. Intervjuer kommer att genomföras 2014-03-31 i Sthlm. Välkommen med din ansökan inklusive CV och referenser till info@fatta.nu Ange ”Söker projektledartjänst FATTA MAN” i rubriken.

Läs pressmeddelandet för Fatta Man: http://fatta.nu/pressmeddelande-tva-miljoner-kronor-for-att-fa-man-att-fatta/

Läs mer om FATTA www.fatta.nu Läs mer om styrgruppens organisationer www.crossingboarders.se www.femtastic.se www.manforjamstalldhet.se Skärmavbild 2014-02-20 kl. 16.33.07.png

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy