FATTA Manifestation utanför riksdagen 7/10-2013


 
Våra makthavare måste FATTA att dagens lagstiftning inte räcker för att skydda den som utsätts för våldtäkt och sexuellt våld, och att krafttag måste tas för att förändra normer som driver på övergreppen. Framförallt måste de FATTA politiska beslut som leder till förändring.
Måndagen den 7 oktober gav vi dem inget val. Det var mötet som inte gick att ställa in. Vi samlade oss utanför riksdagen och läste upp berättelser som skickats anonymt till FATTA. Det var berättelser utan riksdagens formalia, att-satser eller vackra ord. Det var berättelser om sexuellt våld, förnedring och att inte få upprättelse. Detta är verkligheten.
Vi lämnade över 100 berättelser om sexuellt våld till makthavarna, tillsammans med FATTA-videon och det politiska samtalet från Releasefesten vi arrangerade den 13/9.
FATTA-kampanjen är ett laddat vapen med berättelser, argument och expertis kring sexuellt våld och övergrepp och vi kommer att fortsätta kriga tills vi vet var partierna står i frågan om en ny lagstiftning med utgångspunkt i samtycke!

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy