Fatta inleder samarbete med Bon Iver

Bon Iver vill uppmärksamma lokala organisationer som arbetar mot sexuellt våld under deras världsturné. I Sverige har bandet valt att samarbeta med den ideella organisationen Fatta.
Bon Iver har inför deras världsturné skapat en kampanj – 2 a Billion. Tanken bakom kampanjen är att öka stödet och medvetenheten kring sexuellt våld, våld i hemmet och ojämlikhet mellan könen. Bandet har därför valt att stödja och uppmärksamma lokala organisationer som arbetar mot sexuellt våld. Bandet har valt organisationer från de länder de ska spela i. Fatta är den svenska organisation som Bon Iver samarbetar med inför deras konsert den 31 oktober på Globen i Stockholm.
Stöd från bon iver
Meningen med kampanjen är att lyfta de lokala organisationernas arbete och samtidigt stötta dem. Detta sker bland annat genom en onlineauktion där det går att buda på paket med konsertbiljetter och signerad merch. Pengarna från detta kommer sedan gå till de olika organisationerna, däribland Fatta, en ideell organisation som arbetar mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning i Sverige.
Det är fantastiskt att ett världsband som Bon Iver vill stötta Fatta i den livsviktiga kampen mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. Allt stöd behövs för att vi med gemensamma krafter ska gå från en våldtäktskultur till en samtyckeskultur, säger Elin Sundin ordförande i Fatta.
Den nya samtyckeslagen trädde i kraft den första juli i år. Lagen är något som Fatta arbetat aktivt med sedan starten i 2013. Med ett mål uppnått väljer Fatta att nu fokusera på att skapa en samtyckeskultur och arbeta för ett samhälle fritt från sexuellt våld.
Pressbilder går att hitta här.
Elin Sundin Email: elin.sundin@fatta.nu, Tel +46 76 205 09 95
Tony Halldin Hultkvist Email: tony@fatta.nu, Tel +46 73 618 22 39

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy