FATTA i glashuset!

Hela veckan huserar jämställdhetsstiftelsen Crossing Boarders i glashuset på rådhustorget med prova på aktiviteter inför sommarens Crossing Boarders Camp. På lördag är det fokus på sexuellt våld och samtycke under parollen ”FATTA”.
Hela veckan har stiftelsen låtit Umebor testa på parkour, ju jutsu, boxning och LAN. Veckan avslutas på lördag med FATTA-kampanjen som blivit en folkrörelse i kampen mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning.
–       Vi ska fylla Glashuset med förändringskraft! Med ett brett program hoppas vi att så många som möjligt vill komma och stötta kampen mot sexuellt våld och för samtycke! säger Anna Rosenberg, Fatta-aktivist från Umeå.
 Dagen inleds med ett samtal med Niklas Berg, Vilgot Åkerblom och Alexander Juneblad om maskulinitetsnormer, sex, sexuellt våld och samtycke.
En paneldiskussion om våldtäktskultur och samtyckeskultur arrangeras på eftermiddagen tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan där representanter från FI, Liberala Studenter, Män för Jämställdhet, Umeå Universitet och Umeå tjejjour medverkar.
Fatta-kampanjen är känd för att blanda kultur och politik och det syns i schemat även denna dag. Umeåpoeterna Sturkas Stygg och Bob Katt läser egenskrivna dikter om sexuellt våld och samtycke och konstnären Hanna Ivansson ska skapa en installation av bilder på temat. Dagen avslutas med musikframträdanden av Epidemics, Matriarkatet och Holy.
–       Vi ser fram emot att hänga med Umeåborna och fokusera på en av det viktigaste samhällsproblem vi har idag, sexuellt våld. Under dagen ska vi tillsammans skapa strategier och pepp för att förändra dagens våldtäktskultur till en samtyckeskultur, avslutar Crossing Boarders grundare och FATTA-rörelsens initiativtagare Ida Östensson.
Fatta startades och drivs av Crossing Boarders och kollektivet Femtastic. Till hösten inleds projektet Fatta Man som är ett samarbete med Män för Jämställdhet.
Läs mer här på eventet: https://www.facebook.com/events/246990715486043/
edpidemics_Fatta
Pressbild: Epidemics med den nya FATTA-tröjan som kommer att finnas till försäljning under dagen. Alla pengar går till FATTA-rörelsen.affisch fattadagen glashuset 19 April-2-page-001 
Presskontakt:
Ida Östensson
070 544 07 98

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy