Har du tid och ett intresse för ideellt arbete? Vill du bli aktivist i Fatta, och tillsammans med andra engagerade jobba för en samtyckeskultur?

Just nu rekryterar vi nya aktivister till aktivistgrupperna Föreläsning, Grafisk kommunikation, Fattapodden, Tankesmedjan och Digital kommunikation. Vi önskar dig varmt välkommen att söka. Du kan läsa mer om varje aktivistgrupp nedan och ansöka genom att fylla i formuläret längre ned.

Den största delen av Fattas verksamhet består av ideellt engagerade aktivister som är indelade i sju stycken aktivistgrupper som alla ansvarar för olika delar inom rörelsen. Föreläsning, Event, Fattapodden, Merch, Tankesmedjan, Digital kommunikation och Grafisk kommunikation.

Här kan du fylla i ansökningsformuläret.

Läs mer om Fattas aktivistgrupper

Tankesmedjan fungerar som en resurs för Fatta genom att bistå med idéer, efterforskning och textbearbetning. Ett centralt arbetsområde består i att föra debatt och bilda opinion.

Digital kommunikation ansvarar för Fattas sociala medier och webbsida. Dessa är Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn och fatta.nu. Vårt syfte är att föra publicera innehåll och hålla våra följare uppdaterade om vad som händer i samtyckesfrågan. Digital kommunikation söker dig som är peppad, kreativ och strukturerad med ett stort intresse för sociala medier. Du kan skriva engagerande på ett kortfattat och tydligt sätt.

Föreläsningsgruppen fungerar som Fattas folkbildningskanal. Vårt mål är att alla skall besitta den kompetens som behövs för att aktivt kunna motverka det sexuella våldet i sin vardag. Genom att erbjuda både föreläsningar och workshopar skapar vi således både inspiration och sprider kunskap om hur detta kan ske, och får möjlighet att nå rum som behöver vår kunskap men annars inte skulle uppmärksamma detta.

Event lyfter samtyckesfrågan genom evenemang, kultur och kreativitet, och söker just nu personer med stort kontaktnät och erfarenhet inom event och organisationsutveckling. Fatta kan i perioder ta mycket tid i anspråk som tex inför ett event. Innan du söker till Event & produktion är det bra att du tänkt igenom följande: Hur ser mitt närmsta halvår ut? Har jag tid för ett hållbart engagemang inom Fatta? Kommer jag kunna prioritera Fatta?

Grafisk kommunikation skapar/producerar all typ av visuellt material för Fatta. Vi jobbar mot andra grupper och stöttar upp/bistår med all form av grafiskt material. Vi driver även egna projekt och jobbar gärna tätt med andra grupper. För oss är det viktigt att du är beredda att lägga ner 3 timmar i veckan. Du har kompetenser inom grafisk design/grafisk kommunikation och kan du video/animering är det ett plus.

Merch är en bred aktivistgrupp inom Fatta. Vi producerar merchandise, hittar nya samarbeten gällande design och funktion, packar och skickar kunders beställningar, lägger beställningar hos tryckerier och dylikt, tar fram offerter och skapar även själva merch. Vi hanterar dessutom Fattas webshop och fotar produktbilder till den. Vårt syfte är att aktivt sprida Fattas budskap via merch och skapa diskussion/öka kunskapen kring samtycke.

Fattapodden tar fram material och intervjufrågor till poddinspelningar, hittar gäster och kommer på nya ämnen och frågor att ta upp. Målet är att skapa inspirerande avsnitt och att synliggöra och ifrågasätta destruktiva normer som bidrar till sexuellt våld. Gruppen spelar in poddavsnitten, klipper och mixar och lägger sedan ut avsnitten på Fattas hemsida, podcaster och Acast tillsammans med text och bild. Gruppens medlemmar är utspridda på olika orter i Sverige så möten, planering och organisering sker via Skype och Facebook. Att jobba i Fattapodden är väldigt flexibelt och roligt eftersom alla möjligheter finns!

För att bli Fatta-aktivist skriver du under på följande:

  • Jag har granskat mig själv och min bakgrund och funderat över min egen syn på sex och samtycke.
  • Jag tycker att de skeva könsnormer som finns i samhället idag är begränsande och är en del i skapandet av sexuellt våld.
  • Jag förstår att jag är en del i att reproducera och återskapa de normer som finns i samhället och har tagit ställning för att motverka detta.
  • Jag förstår att detta är ett kunskapsfält som jag vill och ska sätta mig in i.
  • Jag vill vara en del i kampen för ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld där samtycke är en självklarhet i både lag och praktik.

Här kan du fylla i ansökningsformuläret.

Vi kör tills alla fattat!

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy