Elefanten i rummet

Efter #metoo – det är dags att prata om elefanten i rummet

#Metoo visade världen att sexuella trakasserier och övergrepp är vanligt på arbetsplatser. Men kunskapen och verktygen för att hantera och förebygga problemet saknas ofta. Trots #metoo kvarstår tystnadskulturen på många sätt och vi är fortfarande obekväma med att ta tag i problemet. Med vår nya satsning Fatta Jobbet vill vi ändra på detta.

Med kampanjen Elefanten i rummet vill vi synliggöra tystnadskulturen kring sexuella trakasserier och övergrepp på arbetsplatser. Genom att låta konstverket ta plats i det offentliga rummet i Almedalen vill vi bryta tystnaden och starta samtal om samtycke.

Fatta Jobbet är ett projekt som har som syfte att under hösten 2019 utbilda om samtyckeskultur på arbetsplatser. Med projektet vill vi skapa arbetsmiljöer som är trygga och där ömsesidighet genomsyrar alla vardagliga möten. Samtycke behövs i alla interaktioner och det är detta som är den röda tråden i samtyckesutbildningarna. Projektet finansieras av Jämställdhetsmyndigheten.

Vill du hjälpa oss synliggöra elefanten i rummet? Ta en bild tillsammans med vår elefant och sprid budskapet i sociala medier med #fattajobbet

Klicka här för att läsa mer om projektet Fatta Jobbet!

Konstverket “Elefanten i rummet” är skapad av konstnären Kalle Landegren (@kalletets). 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy