#FATTASKATE

Pressmeddelande 2014-06-16
#FATTA får skateboardåkare att ta ställning
Den erkända Fatta-rörelsen som jobbar mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning har engagerat allt från riksdagspolitiker till hip hop kulturen. Nästa steg är att involvera skateboardkulturen i rörelsen. 
Fattarörelsen som drivs av kollektivet Femtastic, jämställdhetsstiftelsen Crossing Boarders och Män för Jämställdhet försöker att finnas i alla rum för att få ett slut på det sexuella våldet.
Den senaste kampanjen #fattatattoo gick ut på att få 100 kända profiler runt om i landet tatuerade sig med en fatta-logga och lägga upp på sociala medier. Profiler som Jonas Sjöstedt, Annie Lööf, Ane Brun, Red Line Records, Lo Kaupi, Lars ohly med flera deltog. Det fanns en liten twist i det hela. Bra en av tatueringarna var äkta. Den äkta var placerad på Umeåskataren Pramono Salmonson. Det gav Salmonsson mersmak som nu tillsammans med Fatta-rörelsen startar #Fattaskate.
–       Det kändes naturligt att involvera min egen subkultur. Alla måste börja där de själva står. Jag står på en bräda. Som i de flesta andra mansdominerade kulturyttringar så finns det alltid attityder att jobba med. Nu är det dags för skateboardkulturen att ta ställning mot sexualiserat våld! Säger Pramono Salmsonsson, skateboardåkare från Umeå.
Kampanjen vill involvera åkare av olika kön, nybörjare som proffs – som alla älskar skateboardåkning.
–       Jag som själv har min bakgrund i skateboardkulturen med att starta både lokala och nationella föreningar för jämställdhet i skateboardkulturen blev jätteglad när Pramono var peppad på att dra igång #fattaskate och ännu gladare när skateboardbutiken Moyo gick in som sponsor med griptapes och sprayfärg, säger Ida Östensson, grundare av jämställdhetsstiftelsen Crossing Boarders och initiativtagare till Fatta-rörelsen.
För de som vill delta i kampanjen finns det information på kampanjens hemsida. Kampanjen går ut på att välja ut 100 skateboardåkare som har tagit ställning. Fattaskate släpps i sommar och är ett startskott för att sedan involvera resten av skateboardkulturen att ta ställning.
Kontakt
Ida Östensson
ida@crossingboarders.se
070 544 07 98
Pramono Salmonsson
Pramono31@gmail.com
070-213 12 92
pramono_fattatattoo
 
 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om Fattas integritetspolicy