Releasefest

fatta-banner

“Jag ville göra låten för att berätta om saker jag själv varit med om som än i dag bidrar till ett konstigt förhållande till min kropp och mitt sexliv. Det tog lång tid innan jag förstod var mina gränser fanns och jag vet att många delar mina erfarenheter. Jag tror att vi måste prata om saker som vi upplevt och på så sätt fatta och sätta gränser tillsammans.”       Nathalie ”Cleo” Missaoui

Genom kampanjen “FATTA” har Femtastic och Crossing Boarders samlat in människors berättelser om sex som inte skett på deras egna villkor. Berättelserna har resulterat i en låt vid namn FATTA som släpptes den 9 september. Kampanjen har två syften. Det första är att få människor att fundera över och fatta att sex handlar om samtycke. Det andra är att få politiker att fatta beslut och ändra lagstiftning så att ingen som våldtar går fri.

Releasefest den 13 september på färgfabriken!

FEMTASTIC OCH CROSSING BOARDERS PRESENTERAR:

RELEASEFEST FÖR FATTA //SYSTER SOL, KRISTIN AMPARO, CLEO LIVE, PERFORMANCE, KONST, DJS, SAMTAL//

På måndag släpper vi låten ”FATTA” och bjuder in till stor releasefest på fredagen den 13 september! Vi kommer att dyka ned i meningen med att FATTA, meningen med att FATTA beslut om ny lagstiftning så att ingen som våldtar kan gå fri, meningen med att FATTA vad sex handlar om, var gränserna går och vad som ska kunna straffas!

POLITISKT SAMTAL (gratis):
20.00 – 21.30 Politiskt samtal om lagstiftning kring sexuella övergrepp och våldtäkt. Samtalet modereras av Ida Östensson (grundare Crossing Boarders) och Vanessa Marko (grundare Femtastic).

Paneldeltagare:

Zandra Kanakaris – 1000 möjligheter/v.ordf i SKR
Sissela Nordling Blanco  – Talesperson Feministiskt Initiativ
Madeleine Leijonhufvud, professor emerita i straffrätt
Tomas Wetterberg – Män för jämställdhet
Linda Nordlund – Ordförande LUF
Pelle Ullholm – RFSU

♥ LIVE ♥
SYSTER SOL MED LIVEBAND
Syster sol är en av de främsta artisterna på reggaescenen i Sverige. Med sina två sjukt bra skivor och många tunga samarbeten har hennes musik spridits i hela Skandinavien och hon har inspirerat många många människor med sina budskap. Förutom en framgångsrik solokarriär är Syster sol en Femtastic-syster som satte ”Femtastic Massive” på kartan med den episka låten Bland Dom där hon samlade 11 kvinnliga lyricister på en och samma låt! Hon är också förgrundskämpen i KWAAI:s ”Badman” som spridits stort i Sydafrika och Sverige. I FATTA-Kampanjen har Syster sol delat med sig av egna berättelser och är en av artisterna bakom låten med samma namn.

Vi är stolta att ha henne på scen den 13 september med sitt liveband för en konsert mot våldtäkt och mot skeva föreställningar om vad sex är!
http://www.systersol.se/
https://twitter.com/systersol

KRISTIN AMPARO
Kristin Amparo är en av landets mest fantastiska sångerska och musiker! Den där rösten tar dig till toppar och dalar och lockar fram de största känslorna som finns dig när du hör musik. Kristin Amparo har varit central på svenska musikscenen länge, framförallt med sitt grymma afrobeat-band Combo de la Musica och som rapparen CLEO:s vapendragare! Kristin Amparo snurrade på radio rejält med danslåten ”Dance our tears away” och har varit på turné i hela Sverige med KWAAI i sommar.

Vi är otroligt glada att ha Kristin Amparo live med oss på Färgfabriken, hon är en av rösterna i FATTA-låten och en stor inspiration musikaliskt.
http://femtastic.se/artister/kristin-amparo/
https://www.facebook.com/amparomusic

♥ FATTA SLAM ♥
Spoken Word-del av kvällen där flera olika rappare och artister tolkar berättelserna på sitt sätt…

CLEO – Stjärnan bakom Femtastic och hjärnan bakom FATTA! Med sin vers på ”Hårt mot hårt” med Looptroop Rockers har CLEO gjort det fett att vara feministisk i hiphop idag. Cleo kommer att hosta och droppa vers!

NASTEHO OSMAN – Sveriges kvinnliga krigare på battle-scenen och en stor inspiratör för alla inom spolen word och battle rap. Hon tar FATTA till nästa nivå genom sitt outro

BEHRANG MIRI – Rappare, skribent och skådespelare som tagit Sverige med storm i Melodifestivalen och kallar Femtastic för en modern motståndsrörelse.

TABS – Tung rappare som levererar både på engelska och svenska! Ni känner till honom från kollektivet Artistvägen, Vision Fruit och Dubstep-kulturen i Stockholm. One love!

DIRTY JENS – Vår bror från Sjukstugan och KWAAI som är en mästare på Freestyle, Acapellor och Karaktär. När han rappar lyssnar vi!

KRIGSTRIBUNALEN – My Vingren och Niklas Mesaros från krigstribunalen blessar oss med feministisk spoken word vilket de gör helt sjukt bra, ofta på Dramatens spoken word-scen.

♥ BERÄTTELSER ♥
SAGA BERLIN – Saga Berlin fotar det hon älskar och det hon hatar. Hon jobbar med Sveriges hiphop-elit (Linda Pira, Lilla Namo, Malcolm B etc) och brinner för systerskapet. Till detta event gör hon feta prints som kommer säljas till förmån för 1000möjligheter!

LISA EWALD – Feministisk serietecknare med dräpande humor och sjukt fet stil :) Hon har samarbetat med Femtastic förut och till denna fest skickar hon serie-prints till salu i förmån för 1000möjligheter!

AJJA – Målande syster från Malmö som kommer och blessar oss med sina spray-cans och feta idéer!

Berättelserna kommer att finnas utplacerade
Film kommer att projiceras

♥ DJS ♥
EKA SCRATCH – Eka Scratch är vår tunga syrra från Malmö som inte bara lägger scratch ovh juggles som ett proffs, utan även arrangerar Klubb Femtastic i Malmö med stora framgångar. Hon kommer spela hiphop för er denna afton och hon kommer göra det FETT

MISS DJ / DJ AISSA / SISTER JUSTICE – Dessa tre drottningar spelar Stockholms bästa afro, dancehall, reggae och hiphop! De är stadigt bokade till de fetaste reggae- och hiphopfesterna och är resident djs inom Femtastic! Tillsammans driver de dj-crewet ”Sugarcane” som spelat på bla Öland Roots, Kulturfestivalen och Polarprisets efterfest. De kommer hålla fortet tillsammans i lilla baren hela natten, så ta med er era dansar-skor ♥
https://www.facebook.com/sugarcanesweden

ROBERT DI NERO – Robert är ena djn och producenten bakom Mash Up International. Robert är en feministisk medkämpe och en grym dj som får våra basiga nerver att lugnas och trippiga fötter att dansa.

/BAKGRUND/

Tre killar i 18-årsåldern som stod åtalade misstänkta för våldtäkt friades den 14 maj av Umeå tingsrätt. Detta var droppen för Femtastic och Crossing Boarders som gick samman och drog igång en kampanj vid namn “FATTA”. Läs om målet: http://www.folkbladet.nu/369496/tre-killar-frias-fran-valtakt

Kampanjen har två syften. Det första är att få människor att reflektera kring övergrepp och fatta att sex handlar om samtycke. Det andra är att få politiker att fatta beslut och lagstifta så att ingen som våldtar går fri! Femtastic och Crossing Boarders har samlat in 150 anonyma personers berättelser om sex som inte skett på deras egna villkor.

De insamlade berättelserna ligger till grund för en låt av artisterna Cleo, Syster Sol och Kristin Amparo, producerad av Embee (Looptroop Rockers). Låten släpps den 9 september, tillsammans med en debattartikel.

År 2012 anmäldes 6 203 fall av våldtäkt eller grov våldtäkt i Sverige. 98 % av de som anmäls för våldtäkt är män. Brottsförebyggande rådet räknar med att så lite som 10-20 procent av alla sexualbrott i Sverige polisanmäls.

/AKTION/

Alla intäkter från festen kommer att gå till en organisation som arbetar förebyggande mot sexuella övergrepp och våldtäkt. Information kommer snart.

♥ ♥ ♥

FÄRGFABRIKEN
13 SEPTEMBER
20.00 – 03.00
120 kr / politiskt samtal gratis, fritt inträde innan 20.30!
Förköp kommer snart och ger företräde i kön och garanterad plats!

♥ ♥ ♥

www.femtastic.se
https://twitter.com/klubbfemtastic
http://crossingboarders.se/
https://twitter.com/xingboarders

#FATTA på Twitter, Instagram och Facebook!

Tidigare media: http://reachforchange.org/crossing-boarders/2013/06/27/fatta-sprider-sig-som-en-eld/

Design av Jessica Eriksson från Femtastic. Följ henne på Instagram: persikamy och http://femtastic.se/artister/jessica-eriksson/

Tack till Marc PMA som alltid är en design- och affisch klippa

1 tanke kring ”Releasefest

Kommentarer inaktiverade.