Om projektledarna

Katarina Galic´

Foto: Tony Hultkvist

Katarina Galic´ är projektledare i Fatta Jobbet. Hon har varit med och byggt upp Fatta sedan rörelsens start. I projektet Fatta Samtycke ledde hon under tre år utforskandet av samtycke i praktiken och tog fram Fattas sex steg till en samtyckeskultur. Hon har tidigare arbetat med sexualupplysning i Sverige och Tanzania och i forskningsprojekt och statliga utredningar. Hon är utbildad statsvetare, specialiserad på jämställdhet och sexualpolitik. Vid sidan av Fatta övar hon på kroppslig medvetenhet, tränar och umgås med vänner.  

Smultronställe: Linnéstigarna i Uppsala
Bästa maträtt: Macka med jordnötssmör
Kopplar av med: Skogspromenader, bad och vänner.

Mario Runesson

Foto: Tony Hultkvist

Mario Runesson är projektledare i Fatta Jobbet. Den har varit anställd på föreningen sedan 2015 i projektet Fatta Samtycke, som undersökte samtycke i praktiken och resulterade i metodmaterialet Fattas sex steg till en samtyckeskultur. Marios bakgrund är inom ideella föreningar och aktivism. Tidigare har den drivit förening, arbetat med utbildningar inom genus, makt och antidiskriminering samt lett hbtq-träffar och samtalsgrupper. Den har varit fritidsledare, journalist samt arrangerat festivaler. Förutom att ta fram samtyckesmetoder håller Mario på med musikalaktivism, skrivande, lär sig att skejta och hänger med vänner.

Smultronställe: Västerbotten
Bästa maträtt: Allt med koriander
Kopplar av med: Natur, böcker, vänner

Alice Wilkens

Alice Wilkens är projektmedarbetare i Fatta Jobbet. Hon har varit delaktig i Fatta sedan rörelsens start, först som aktivist i Tankesmedjan och sedan som styrelseledamot. Hon har studerat kriminologi, medie- & kommunikationsvetenskap och genus samt volontärarbetat som nattvandrare. Utanför jobbet med Fatta spelar hon gärna gitarr, springer, rider, yogar och reser.

Smultronställe: På hästryggen.
Bästa maträtt: Vegetarisk grön curry.
Kopplar av med: Yoga eller kvalitetstid med vänner.