Initiativtagare

Fatta startades upp och initierades av organisationerna Make Equal och Femtastic, läs mer om dem här nedan.

Make Equal

”Vi gör det enkelt att jobba jämställt och inkluderande!”

Make Equal (fd Crossing Boarders) vet att det går att göra samhället jämlikt om alla är med i förändringen. De flyttar fokus från problem till lösningar. Genom att sprida kunskap och arbeta med lösningsfokuserade metoder uppmanar de till handling i praktiskt jämlikhetsarbete.

Make Equal arbetar och samarbetar med företag, myndigheter och andra organisationer för att göra större och snabbare skillnad.

Email: http://makeequal.se/kontakt/
Webpage
Facebook
Twitter: @makeequal
Instagram:  @makeequal

ME_logo_B_cmyk

 

 

 

Femtastic

Femtastic är ett nätverk för kvinnor inom den urbana musikscenen i Sverige. Femtastic jobbar som ett kreativt kollektiv och har gjort sig ett namn på sina klubbar, event och gig i hela Sverige. Femtastic har även gjort sig kända för att vara en röst i debatten om ett jämställt kultur-Sverige och bloggat, föreläst och intervjuats i frågan ”Varför finns det inga kvinnor inom hiphopen?”. Femtastic är ett svar på hur många grymma kvinnor som finns inom hiphopen idag, och hur grupper kan ta plats och inspirera andra genom att gå samma och hålla varandra om ryggen.

Femtastic verkar för organisering av kvinnliga aktörer i musik- och kulturbranschen. Femtastic bygger på övertygelsen om att kvinnor måste organisera sig för att ta plats på scen och skapa utrymme för sig själva och varandra – för antal ger styrka. Femtastic vill förmedla kvalité, solidaritet och sammanhållning. Vi vill inspirera och motivera andra unga kvinnor att ta plats och utveckla sin konstform, sitt ledarskap, sin självbild. Vårt fokus är kvinnliga artister och kulturaktörer i Sverige – deras intressen, deras behov, deras idéer och deras status.

Femtastic vill ha roligt, leverera musik och fest till sin publik, inspirera, vara kreativa och produktiva och backa upp varandra i våra karriärer som vänner, partners och medsystrar. På så vis fungerar Femtastic som ett feministiskt nätverk och det är en av Femtastics absolut viktigaste funktioner. Våra klubbar och events är den bästa scenen vi har, och det bästa sättet att nå ut med vårt namn och vårt syfte. Femtastic vill göra gränsöverskridande samarbeten både lokalt, nationellt och internationellt

Email: info@femtastic.se
Webpage
Facebook
Twitter: @klubb_femtastic
Instagram: @klubbfemtastic

fem-logo