Om projektledarna

Mario Runesson

_MG_7316
Foto: Kristina Wicksell – kickanwicksell.se

Mario Runesson är anställd som projektledare i Fatta Samtycke. Marios bakgrund är inom ideella föreningar. Den har arbetat som samordnare och pedagog på en förening för transpersoner och tjejer, med hbtq-träffar, samtalsgrupper och utbildningar inom skolan. Tidigare har den varit fritidsledare, gjort feministisk radio, utbildat inom makt och normer samt arrangerat festivaler. Förutom att ta fram samtyckesprojektet så jobbar Mario som utbildare, leker med sina barn och utforskar Stockholms skogar.

Smultronställen: Västerbotten och Hälsingland
Bästa maträtt: Tofu med koriander
Kopplar av med: Natur, radio, tv-serier
Nörderi: Historia och att sortera saker

 

Katarina Galic´

_MG_7264
Foto: Kristina Wicksell – kickanwicksell.se

Katarina Galic´ är anställd som projektledare i Fatta Samtycke. Hennes utbildningsbakgrund är inom statsvetenskap, med inriktning mot genus och sexuell & reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). Hon har tidigare arbetat på Kondoma Mera med sexuell hälsa för studenter och i forskningsprojekt och utredningar med inriktning på genus, social- och utbildningspolitik. Katarina har varit med i Fatta sedan rörelsens start, som samordnare för rörelsens tankesmedja och som styrelsemedlem med fokus på organisationsutveckling. Vid sidan av Fatta umgås hon med partner och vänner och virkar kondomer.

Smultronställen: Västmanland och Dar es-Salaam i Tanzania
Bästa maträtt: Paneer Tikka Masala, trots ont i magen.
Kopplar av med: Skogspromenader, feel good-filmer, vin, popcorn och kollektivkatten Casper
Nörderi: Internationell SRHR, att strukturera och planera saker.

 

Under hösten -17 har Fatta Samtycke en praktikant:

Emelie Segerdahl

Emelie studerar sin sjätte termin på socionomprogrammet och gör nu sin praktik i Fatta Samtycke. Emelie har en bakgrund i ungdoms- och kvinnojoursrörelsen där hon arbetat både förebyggande genom att hon hållit i workshops, deltagit i panelsamtal, utbildat volontärer och även arbetat som boendestödjare på ett skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och deras barn. På fritiden umgås hon gärna med sin sambo och vänner, dricker te eller tittar på alla typer av matlagningsprogram.

Smultronställe: Visby
Bästa maträtt: Allt som innehåller halloumi och/eller falafel
Kopplar av med: Podcasts, dokumentärer och ansiktsmasker
Nörderi: Växter och youtube

Du når Emelie på emelie.segerdahl@fatta.nu.