Fatta rekryterar aktivister

Tycker du att en samtyckeskultur är det enda alternativet? Är du driven och vill engagera dig i minst 6 månader? Då behöver Fatta dig.

Den största delen av Fattas verksamhet består av ideellt engagerade aktivister. Allt det arbete som aktivisterna gör, var dag, är anledningen till att Fatta kunnat driva igenom Sveriges samtyckeslag. Utan dem hade det inte varit möjligt. Föreningens utveckling och genomslag är ett resultat av den ideella innovationskraften. Lika väl är aktivisterna drivkraften i arbetet för en samtyckeskultur!

Det började med 4 personer för 5 år sedan. Idag är vi cirka 40 ideellt arbetande aktivister. Är du en av våra nya förmågor?

Klicka på bilden för att gå vidare till ansökningsformuläret för respektive aktivistgrupp. Sista ansökningsdag är 7 augusti.


Fattapodden driver Fattas egna podcast. Gruppen planerar, samlar in material, producerar och ger ut avsnitt.


Event & produktion arbetar med evenemang, kultur och kreativitet runt om i Sverige.


Spamgang ansvarar för Fattas närvaro på sociala medier via Facebook, Twitter, Instagram och YouTube, samt ansvarar för dialogen med Fattas följare.


Grafisk kommunikation skapar all typ av visuellt material för Fatta och driver egna projekt.


Tankesmedjan huvudfokus är research och skrivande. De håller oss uppdaterade på relevant fakta, de skriver debattartiklar och bildar opinion kring våra kärnfrågor.


Webbgruppen ansvarar för paketering och publicering av Fattas kampanjer, artiklar och övriga innehåll på webben.


Merch producerar merchandise, hittar samarbeten gällande design och funktion, lägger beställningar hos tryckerier, och dylikt. De hanterar också Fattas webshop samt leveransen av kunders varor.


Föreläsning planerar, erbjuder och genomför föreläsningar om Fattas arbete.