Fatta! med Cleo och JUCK

2015 var det premiär för Fattas projekt ”Fatta Dans” – en dansföreställning som tog samtyckesdebatten in i dansvärlden. En stor politisk fråga tog plats på Dansens Hus Lilla Scen. 2016 omarbetades föreställningen och tog in musiker och rapparen Cleo. Den framfördes då på Stora Scen på Dansens Hus. Nu görs föreställningen Fatta Dans än mer nutida och redo till att åka ut på Sverigeturné i samarbete med Riksteatern.

Redan i januari ger rapparen Cleo och danskollektivet JUCK sig ut i landet. Cleo är grundare till Fatta och JUCK har tagit över den juckande rörelsen och gjort den till symbol för en feministisk manifestation. Koreograferad aktivism och verklighetsbaserade texter som berör varvas i en extatisk hiphopkavalkad med agenda att förändra världen.

För mer information och turnédatum se Riksteaterns webb.

Workshopturné

Föreställningen är stark och väcker engagemang. För dig som vill få utlopp för engagemanget erbjuder vi workshops på några av turnéstoppen. Kolla var din närmaste workshop hålls här.

Om workshopen: Under 1,5 timme granskar vi den vardag som ofta tas för given på ett interaktivt, roligt och tankeväckande sätt. Som deltagare får du testa på ett urplock av de teman som Fatta Samtyckes pilotgrupper arbetat med under året. Du får reflektera och diskutera. När du går hem tar du med dig enkla och direkta verktyg för att öva på samtycke i din egen vardag. Workshopen är en tjuvstart på lanseringen av projektets metodmaterial för att främja en samtyckeskultur. För den som vill ha mer finns möjlighet att skriva upp sig på kommande studiecirklar. Workshopen är gratis och vi bjuder på fika.

Workshopturnén genomförs i samarbete med Studiefrämjandet och Riksteatern.