Stöd & Hjälp

Definierar du dig som kille/man och har varit utsatt för någon form av sexuella övergrepp eller våld? 
Att prata om sex kan kännas svårt. Än svårare kan det vara om det handlar om att en själv har blivit utsatt för sexuella övergrepp eller våldtäkt. Även killar och män utsätts för sexuella övergrepp och våldtäkt vilket är viktigt att lyfta, särskilt då det är något som det sällan talas om.

1000 möjligheter är en organisation som erbjuder en stödchatt online. De vänder sig till dig som är upp till 25 år och där kan du bland annat ställa frågor rörande sex, relationer, sexuella övergrepp och sex som själv skadebeteende. Du kan vara helt anonym och alla som arbetar med chatten är utbildade volontärer med tystnadslöfte och tillgång till en terapeut. Om du bor i Stockholmsområdet finns det även möjlighet att boka tid för stödsamtal hos en terapeut.
Mer info hittar du här: http://1000mojligheter.se


För dig som identifierar dig som kille och är mellan 10-18 år finns även killfrågor.se. Där kan du en gång i veckan chatta med vuxna volontärer om allt från saker som känns svårt, jobbigt, läskigt, nervöst eller roligt i ditt liv, alla ämnen går bra. Du kan vara helt anonym och de som arbetar som volontärer i chatten är utbildade och har tystnadslöfte.
För mer information och för att chatta besök: www.killfragor.se

___________________________________________________________________________

Har du gått över gränsen någon gång? Känner du dig osäker på vad gränsen går? Har du utsatt någon annan för sexuellt våld?
Upplever du oro för dina egna eller någon annans sexvanor, har du begått eller känner dig i riskzonen för att utsätta någon annan för sexuella övergrepp? Tycker du att det är svårt att veta var gränserna går? Många av de ovannämnda verksamheterna har kunskap och kompetens gällande bemötande av både den som utsatts men även den som utsatt någon för ett sexuellt övergrepp.

Både 1000 möjligheter och killfrågor.se har kunskap och kompetens gällande stöd och bemötande av den som gått över gränsen och utsatt någon för ett sexuellt övergrepp. Om du är orolig över din sexualitet eller känner att du har en oönskad sexualitet kan du också höra av dig till PrevenTell.

PrevenTell är en nationell hjälplinje för dig som upplever att du tappat kontrollen över din sexualitet, som kanske känner oro för tankar och handlingar, eller är rädd att göra dig själv eller andra illa. Du får möjlighet att prata anonymt med någon som har stor erfarenhet av liknande frågor. Någon som kan ge dig stöd och råd, och sedan hjälpa dig vidare till behandling om du vill och behöver. Även du som är anhörig eller bara har frågor om sexuellt problembeteende, är förstås också varmt välkommen att ringa.

PrevenTells telefontider är vardagar mellan kl 11-14.

Du kan ringa PrevenTell dygnet runt, året om och lämna meddelande på vår telefonsvarare – så rings du upp senast nästkommande vardag. Värt att notera, du rings upp från dolt telefonnummer.