FATTA MAN

FATTA_MAN_lowrezShahab Ahmadian, Robert Petersén och Svante Tidholm projektledare FATTA MAN.
Foto: Olov Tegby. 

Fatta Man var ett treårigt projekt som drevs av organisationerna MÄN, Make Equal och Fatta med bidrag från Arvsfonden. Metoderna från projektet finns på www.detborjarmedmig.nu

 

MÄN OCH POJKAR BEHÖVS I KAMPEN MOT MANLIGHETSNORMER SOM TILLÅTER SEXUELLT VÅLD.

FATTA MAN möjliggör för pojkar och män att ta ansvar och vara del av den positiva förändringen för samtycke i praktik och lagstiftning och en manlighet utan sexualiserat våld. Bakom FATTA MAN står FATTAMake Equal och MÄN med finansiering av Arvsfonden.

Enligt BRÅ är 97% av dem som misstänks för sexualiserade brott män. Därför är det avgörande att vi engagerar pojkar och män att vilja ta ansvar och inkluderar dem i att vara en del av den positiva förändringen och skapa nya normer kring sex, sexualitet och våld.

FATTA MAN bygger på insikten om att dagens destruktiva manlighetsnormer är begränsande, och att vi tillsammans bör kämpa för en annan sorts manlighet. Genom FATTA MAN vill vi öka medvetandet om samtycke och tala om gråzoner och tillsammans undersöka var gränserna går för ömsesidig respekt när det gäller sex.

Länge har dessa frågor drivits av kvinnor. Att vi som driver FATTA MAN är män är viktigt. Att förändra bilden och synen på mannen och manligheten är en angelägenhet för alla män. Det är dags att män själva insamlar kunskap, självrannsakar och tar ansvar. Vi män måste våga rannsaka oss själva och visa våra personliga erfarenheter för att vi tillsammans ska kunna överge det samhällsklimat där sexuellt våld tolereras som en del av manligheten.

  ME_logo_B_cmyk                          mfj_logga_2014            fatta_logo_jpg              arv_logo_rgb

En reaktion på ”FATTA MAN

Kommentarer inaktiverade.